Hoe maak ik een formulier?

1.  Ga naar "Nieuwe toevoegen" in het menu onder Mollie Form

2. Vul een titel in. Deze is niet zichtbaar voor de klant
  3. Voeg je eigen velden toe. Een aantal verplichte velden zijn al automatisch toegevoegd, zoals een veld voor de naam van de klant en het e-mailadres. Wel kun je het label nog naar wens aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de soorten velden
  4. Voeg je eigen prijsopties toe. Klik hier voor meer informatie over de prijsopties
  5. Vul vervolgens de verplichte instellingen in zoals de Mollie API-key en betaalomschrijving. Klik hier voor meer informatie over de instellingen.
  6. Optioneel kun je e-mails instellen. Deze zijn mogelijk naar de klant en naar jezelf als verkoper.
  7. Als laatste stap is het nog nodig om de betaalmethodes te activeren. Hiervoor is het nodig om eerst het formulier op te slaan. De betaalmethodes worden dan automatisch opgehaald met de Mollie API-key. Vink de gewenste betaalmethodes aan. Mis je een betaalmethode? Activeer deze dan in je Mollie account.
    Het is ook mogelijk om een toeslag in te stellen, die de betaler extra moet afrekenen (bovenop de prijsoptie prijs) voor het gebruik van een bepaalde betaalmethode.
  8. Nu het formulier helemaal is ingesteld moet deze nog ergens worden geplaatst. Dit doe je door de shortcode (in de instellingen van het formulier) te plaatsten op een pagina naar keuze