Mollie Forms
Aan de slag
Hoe maak ik een formulier?
Meer dan een week geleden bijgewerkt
  1. Ga naar "Nieuwe toevoegen" in het menu onder Mollie Forms

2. Vul een titel in. Deze is niet zichtbaar voor de klant

3. Voeg je eigen velden toe. Een aantal verplichte velden zijn al automatisch toegevoegd, zoals een veld voor de naam van de klant en het e-mailadres. Wel kun je het label nog naar wens aanpassen.

4. Voeg je eigen prijsopties toe.

5. Vul vervolgens de verplichte instellingen in zoals de Mollie API-key en betaalomschrijving.

6. Optioneel kun je e-mails instellen. Deze zijn mogelijk naar de klant en naar jezelf als verkoper.

7. Voordat het formulier te gebruiken is, is het nog nodig om de betaalmethodes te activeren. Hiervoor is het nodig om eerst het formulier op te slaan. De betaalmethodes worden dan automatisch opgehaald met de Mollie API-key. Vink de gewenste betaalmethodes aan. Mis je een betaalmethode? Activeer deze dan in je Mollie account.

8. Het is ook mogelijk om een toeslag in te stellen, die de betaler extra moet afrekenen (bovenop de prijsoptie prijs) voor het gebruik van een bepaalde betaalmethode.

9. De laatste stap is om de shortcode, die zichtbaar is in de instellingen sectie van het formulier, te plaatsen op een pagina naar keuze. Wordpress zal deze dan automatisch omzetten naar het formulier.